Δίωξη κατά του νυν και πρώην δημάρχου Καλαμαριάς για απευθείας αναθέσεις έργων
Get Adobe Flash player
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Τοπικά θέματα Δίωξη κατά του νυν και πρώην δημάρχου Καλαμαριάς για απευθείας αναθέσεις έργων
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

bakoglidis_kalamaria_1_1ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ποινική δίωξη σε βάρος 21 ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς, για απευθείας αναθέσεις έργων, έδωσε παραγγελία να ασκηθεί ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Ο σημερινός δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο πρώην Χριστόδουλος Οικονομίδης, στελέχη και υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών και αντιδήμαρχοι-μέλη επιτροπών κατηγορούνται για απιστία, σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι προαναφερόμενοι προχωρούσαν σε αναθέσεις έργων χωρίς διαγωνισμούς και πλήρωσαν εργολάβους για έργα που δεν έγιναν από το 2005 έως το 2012, προκαλώντας ζημιά στο δήμο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Όλα αυτά μετά από έρευνα που διενήργησε το ΣΔΟΕ, από την οποία προέκυψαν παραβάσεις του νόμου περί δημοσίων έργων σε αρχιτεκτονικές, κυκλοφοριακές μελέτες, στη μελέτη αναθεώρησης του πολεοδομικού σχεδίου Καλαμαριάς, σε ασφαλτοστρώσεις δρόμων, συντήρηση σχολείων, ανελκυστήρων, κατασκευή πάρκων και πεζοδρόμων.

Η συνολική αξία των 21 έργων ανέρχεται σε 14 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών, που έκανε τον καταλογισμό των χρηματικών ποσών. 

 

 

 

http://arouraios.gr

Αναζήτηση

Παράγουμε ...γεύσεις!

Διαφήμιση

Συνεργάτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση