Οι ΑΠΕ, και το Υπουργείο αποφάσισαν να δώσουν τα ανταποδοτικά ωφέλει στους δημότες, που βρίσκονται…
Get Adobe Flash player
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Τοπικά θέματα Οι ΑΠΕ, και το Υπουργείο αποφάσισαν να δώσουν τα ανταποδοτικά ωφέλει στους δημότες, που βρίσκονται…
Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 

anemogennitries_xrima_2_1ΕΛΛΑΔΑ

36.291euro ΛΙΒΑΔΕΙΑ... Δ.Δ.Α.Α 282,852 euro.. ΕΛΛΑΔΑ...

Για πρώτη φορά η ΔΕΗ επιστρέφει χρήματα! Θα τα πάρουν συνολικά οι κάτοικοι συνολικά 272 χωριών σε όλη

την Ελλάδα, από τα οποία τα 74 είναι στην Στερεά Ελλάδα (Ρούμελη), που μας αφορά άμεσα:.

Φέρνουμε ένα παράδειγμα από τον Καλλικρατικό Δήμο Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας, όπως προκύπτει από τους πίνακες που έδωσε στην δημοσιότητα ο αρμόδιος Υπουργός κ Γ. Μανιάτης: οι κάτοικοι του Διστόμου θα μοιραστούν 119.006 ευρώ, οι κάτοικοι του Στειρίου 159.851 ευρώ και οι κάτοικοι της Αράχωβας 3.995 ευρώ.

Σε όλη της Ελλάδα , στα 272 χωριά, θα μοιραστούν 35 εκ. ευρώ από τα έσοδα 2011,2012,2013

.Ενδιαφέρον είναι ότι το διπλάσιο, αντίστοιχα, ποσό που πάει στους καλλικρατικούς Δήμους, ο κ. Μανιάτης καλεί τους Δημάρχους να το διαθέσουν για έργα στις Δημοτικές Ενότητες που είναι οι ανεμογεννήτριες και ΟΧΙ στο σύνολο του Δήμου.

Από το αρμόδιο υπουργείο ΠΕΚΑ ανακοινώθηκαν σήμερα τα εξης:

Άμεσα, υπογράφεται η επαναδιατύπωση της απόφασης ΥΑΠΕ/Φ1/οικ29287                              (ΦΕΚ Β’/3005/2011), που είχε υπογράψει ως υφυπουργός ο Γιάννης Μανιάτης, της σχετικής με την παροχή κινήτρων στους οικιακούς καταναλωτές στις περιοχές όπου εγκαθίστανται ΑΠΕ.

Με βάση αυτή την απόφαση προβλέπεται η παρακράτηση από τους παραγωγούς ποσοστού 1% της αξίας της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από ανεμογεννήτριες και μικρά υδροηλεκτρικά και η απόδοσή του στους οικιακούς καταναλωτές στη Δημοτική Ενότητα των οποίων είναι εγκατεστημένα.

Σχετικά ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης δήλωσε: «Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΗ αντί να χρεώνονται, θα πιστώνονται οι οικιακοί καταναλωτές των 272 χωριών της χώρας όπου έχουν εγκατασταθεί αιολικά πάρκα. Θα κατανεμηθεί ένα συνολικό ποσό άνω των 13 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελεί την αθροιστική αξία των ετών 2011, 2012, 2013. Με την επιστροφή αυτή ανταποδίδεται σε κάθε νοικοκυριό ένα ποσό που να συμβολίζει την ανταπόκριση της κοινωνίας και του εθνικού ηλεκτρικού συστήματος στην όποια επιβάρυνση έχει υποστεί.

Σχεδόν διπλάσιο ποσό αποδίδεται επιπροσθέτως και στους Δήμους που ανήκουν οι Δημοτικές αυτές Ενότητες.

Με την ευκαιρία αυτή, κάνω έκκληση προς τους δημάρχους, υλοποιώντας την πραγματική βούληση του νομοθέτη, να αξιοποιούν τα ποσά αυτά που τους αποδίδονται σε παρεμβάσεις αποκλειστικά στις ίδιες τις Δημοτικές Ενότητες που φιλοξενούν τις ΑΠΕ για λόγους στοιχειώδους δικαιοσύνης.

Τα συνολικά 35 εκατομμύρια ευρώ για τα τρία τελευταία έτη αποδίδονται στους κατοίκους των 272 αυτών χωριών και μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση αλλά ταυτόχρονα και μια καλή ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους των νοικοκυριών».

Τα ποσά που αναλογούν σε κάθε Δημοτική Ενότητα φαίνονται εδώ:

 

Αναζήτηση

Παράγουμε ...γεύσεις!

Διαφήμιση

Συνεργάτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση