Ιστορικό
Get Adobe Flash player
Home RADIODISTOMO Ιστορικό
Αξιολόγηση Χρήστη: / 34
ΧείριστοΆριστο 


ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ  ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΑΣ  

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ιστορία μας ξεκινάει τον Ιούλιο του 1966 με τη δημιουργία του πρώτου επαγγελματικού πομπού στα μεσαία (ΑΜ) και στους 1266 KHz - χιλιοκύκλους, με κέντρο εκπομπής το Δίστομο Βοιωτίας !

 Με την ονομασία Ράδιο Δίστομο ο Νώντας στα μικρόφωνα κάνει “brake” για συνομιλίες επιτυγχάνοντας εμβέλεια μέχρι Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Κρήτη ακόμα και μέχρι Αίγυπτο !

 Το ρεπερτόριο του σταθμού τότε περιελάμβανε δημοτικά και λαϊκά τραγούδια όπου παρελαύνουν από τις συχνότητές του, τα τότε αλλά και σήμερα μεγάλα ονόματα, Στέλιος Καζαντζίδης, Βούλα Πάλλα, Βασίλης Τσιτσάνης, Στράτος Διονυσίου, Βαμβακάρης, Παπαϊωάννου, Ρούκουνας κ.α.

 9 - 10 μήνες αργότερα, τον Μάιο του 1967 επί δικτατορίας τα μηχανήματα κατάσχονται και σταματά η δραστηριότητα του σταθμού. Χρόνια αργότερα και με τη πτώση της δικτατορίας, επί Δημοκρατίας, τα μηχανήματα επιστρέφονται στον Νώντα, και ο τότε πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Παπασπύρου, μας παρέχει, την πρώτη πιστεύουμε, μετά τα κρατικά κανάλια, ραδιοφωνική άδεια στην Ελλάδα !

 Ο σταθμός ακούγεται παντού, αλλά δυστυχώς οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές και ο σταθμός υπολειτουργεί.

 Το 1981, ο Νώντας, ανοίγει το πρώτο ραδιόφωνο των FM στους 94,6MHz και 106,0MHz για τη Στερεά Ελλάδα με εμβέλεια που καλύπτει έως και τη μισή Ελλάδα.

 Το 1981, ο γιός του Νώντα, Άρης ξεκινά και ασχολείται με τα ηλεκτρονικά, γίνεται επισήμως ραδιοερασιτέχνης, το 1985 με  κωδικό "SV1-AFH", ενώ παράλληλα κατέχει δύο "πειρατικούς" σταθμούς, ένα στο Δίστομο 106,0 και ένα στην Αθήνα 102,1 στα fm.

 Τό 1984 βγαίνει στον αέρα και ο πρώτος σταθμός στο Δίστομο 106,0 στα fm με μικρή εμβέλεια και ξεκινά την πορεία του, λειτουργώντας κάθε καλοκαίρι μόνο, μιας και ο Άρης μένει στην Αθήνα και σπουδάζει ηλεκτρονικός.

 Μετά από πολλούς αγώνες και διεκδικήσεις για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του κλάδου, συμμετέχοντας τότε στον επαγγελματικό σύλλογο των fm στην Αθήνα και αργότερα,ξεκινά η διαδικασία για παραχώρηση των πρώτων αδειών ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών, υποβάλλουμε κι εμείς τις σχετικές μελέτες, για την αδειοδότησή μας.

 Επειδή είμαστε από τους πολύ λίγους που γνωρίζαμε να κάνουμε μελέτες για τις ραδιοσυχνότητες, κατορθώνουμε να στήσουμε το πρώτο ραδιόφωνο στην Βοιωτία με την ονομασία «Ραδιοφωνικός Σταθμός Διστόμου, 10 6/44» όνομα με ιστορική βαρύτητα, μιας και το νούμερο δηλώνει την φρικτή σφαγή του Διστόμου από τους Ναζί στις 10/06/1944, ενώ παράλληλα αντικατοπτρίζει και τις δικές μας θυσίες για την στήριξή του. Το «Ράδιο Δίστομο» αδειοδοτείται τελικά σαν επαγγελματικός σταθμός το 1988 ιδιοκτησιας Επαμεινωνδα Θεοδωροπουλου, ενώ συγχρόνως λειτουργεί και στην Αθήνα το " Radio Future Ράδιο Μέλλον " ιδιοκτησιας του Αρη θεοδωροπουλου με επίσημη άδεια και αυτό. Τότε επιχειρείται μια ζεύξη του "Ράδιο Δίστομο" με τον ραδιοφωνικό σταθμό στην Αθήνα για να ακούγονται και τα δύο ραδιόφωνα με μεγαλύτερη εμβέλεια και κάλυψη.

 Λόγω των μεγάλων τεχνικών και υλικών απαιτήσεων για την αγορά επαγγελματικών μηχανημάτων - η αγορά δεν πρόσφερε αυτά που δίνει σήμερα σε ψηφιακές δυνατότητες, υπολογιστές κλπ αυτή ή ραδιοζεύξη δεν επιτυγχάνεται.

Το Ράδιο Δίστομο συνεχίζει με μικρή εμβέλεια, μόνο Βοιωτία και παίζει και προσφέρει μουσική σαν μη κερδοσκοπική επιχείρηση μέχρι το 1994.

 Τότε το 1994 επιχειρείται μια ανανέωση εκ βάθρων, όταν ο Άρης και ο Νώντας αποφασίζουν να επενδύσουν στο «Ράδιο Δίστομο», βάζοντας υψηλούς στόχους και αρχίζουν  ριζικές αλλαγές.

Αναλαμβάνει ο Αρης το management, τη γενική αλλά και την οικονομική διαχείριση,
με τη μεγαλη προσωπικ
ή του εμπειρία σαν Μουσικος Παραγωγός , Δημοσιογράφος και τεχνικός ραδιοτ/κων RF συστημάτων.

Η ανανέωση τμηματικά ολοκληρώνεται το 1998, τότε που αγοράζονται καινούργιοι, πιο ισχυροί πομποί και καινούργιος εξοπλισμός. Στη συνέχεια και για διάστημα δύο ετών, προχωρούμε σε ολική αναγέννηση του σταθμού, με εμβέλεια και ποιότητα προγραμμάτων λόγου και μουσικής, που είναι ικανή να καλύψει κάθε σύγχρονη απαίτηση.

Ο Θεοδωροπουλος Άρης  από το 1986 με την προσωπική επαγγελματική εμπειρία του σαν Μουσικος παραγωγος σε διαφορα ραδιοφωνα της Αττικης συνεχιζει το εργο του και σαν Δημοσιογραφος από το 1987 σε ιδιοκτητο και αδειουχο ραδιοφωνο το “ Radio Future 102 Mhz “ και σε αλλα τοπικα ραδιοφωνα. Επισης σαν τεχνικός 12 ραδιοφωνικών και 5 τηλεοπτικών σταθμών στην Αθήνα που σήμερα είναι κορυφαίοι σταθμοί όλοι τους, κατορθώνει να σκαρφαλώσει στον πήχη της ακροαματικότητας και να φέρει το Ράδιο Δίστομο, στις πρώτες θέσεις ώστε από το 2001 και μέχρι σήμερα να είναι σταθερά πρώτο στις προτιμήσεις των ακροατών του.

2004

Σε καινούργια γραφεία και studios, με ανανεωμένο και πλούσιο πρόγραμμα, με ενημέρωση ανα ώρα και δελτία ειδήσεων πλούσιο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο
μέσα από όλα τα είδη της  μουσικής και με τους καλύτερους συνεργάτες – παραγωγούς,
αποτελεί ίσως το καλύτερο ραδιοφωνικό και πολιτιστικό στολίδι  της  Βοιωτίας.
 

 

2010

Το ΡΑΔΙΟ ΔΙΣΤΟΜΟ σταθερά στην κορυφή της ακροαματικότητας με μεγάλες συνεργασίες , μουσικούς παραγωγούς ακόμη και από την Aθηνα, με ονόματα οπως Σπυροπουλος, Μπέτυ Μαγγίρα, Ρηγόπουλος, Πέτρος Κωλλέτης, Αδωνις  Γεωργιάδης κ.α

Με συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με πολιτικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς φορείς και Μ.Κ.Ο.,
προσφ
έροντας έργο μεγάλο για την τοπική κοινωνία και το νομό Βοιωτίας.

Σαν Χορηγός των μεγαλύτερων εκδηλώσεων και φορέων στην περιοχή ακόμα και σε όμορους νομούς προσφέρει το μέγιστο για την κοινωνία.

Με Δελτία Ειδήσεων ανά ώρα ενημερώνει γρήγορα και αντικειμενικά το ακροατηριό του.

Είναι "Η ΚΑΘΑΡΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ...- Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΣΤΑΘΜΟΣ...-

ΕΔΩ ΑΚΟΥΣ ΤΟ ΧΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...- ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΣΤΑ FM...- ΕΔΩ ΑΚΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΤΕΣ...- ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...- ΡΑΔΙΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΣΑΣ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ..." 

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1988...

...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......

 

Αναζήτηση

Παράγουμε ...γεύσεις!

Διαφήμιση

Συνεργάτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση